Колеги,сменям си скоростната кутия и вече 3 часа не можем да вкараме вилката на съединителя в лагера.Н е знаем как се прави тая тегавиня.Лагера е на ламелите и не можем да го напаснем с вилката.Моля помогнете!Онася се за 156 2.4.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спешно!Проблем с вилка на съединител! 156 2.4JTD
Collapse
X
-
Лагера се слага предварително на вилката и като закачите кожуха (скоростите) на мотора при натискане на вилката лагера си закопчава . успехAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Да,обаче при стягане на претискателя,образувания диаметър става с около 5мм по малък от този на лагера,а и в този случай съединителя е "обратен"(вилката издърпва вече закопчания лагер за ламелите,тоест не натиска ламелите,а ги дърпа при натискане на педала).
Comment
-
До колкото си спомням вилката се завърта в максимално отворено положение( да не дърпа лагера) стягате съединителя, намествате лагера така, че ушите му да съвпаднат с ушите на вилката, нахлузвате скоросите и малко преди да затворите кутията завъртате вилката да закопчае лагера. Нещо такова беше.НЕ СВАЛЯЙТЕ ЛАГЕРА ОТ СЪЕДИНИТЕЛЯ!!!! Няма да го сглобите никога.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Цели се без проблем лагера. Можете да наблюдавате и през отворчето на ск. кутия отгоре.Ще разберете като затворите кутията, към мотора и натиснете вилката с някоя щанга.Last edited by Boby; d.m.y г., 15:00.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеДо колкото си спомням вилката се завърта в максимално отворено положение( да не дърпа лагера) стягате съединителя, намествате лагера така, че ушите му да съвпаднат с ушите на вилката, нахлузвате скоросите и малко преди да затворите кутията завъртате вилката да закопчае лагера. Нещо такова беше.НЕ СВАЛЯЙТЕ ЛАГЕРА ОТ СЪЕДИНИТЕЛЯ!!!! Няма да го сглобите никога.Откопчава се лагера от притискателя и се поставя на вилката! След монтажа на кутията се бута вилката за да закопчае зегерката на притискателя и готово
Важната подробност е да се нагласи пластмасовата втулка която държи зегерката затворена
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Колеги онзи ден качвахме скоростната кутия на моята Алфа и имахме същия проблем решението е следното.Скоростната кутия се качва и се слагат по дълги болтове, които застопоряват кутията след което може спокойно да се бракне вътре и да се закачи лагера като не е нужно да се разглобява нищо.Успех.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеТова е много погрешно и НЕвярноОткопчава се лагера от притискателя и се поставя на вилката! След монтажа на кутията се бута вилката за да закопчае зегерката на притискателя и готово
Важната подробност е да се нагласи пластмасовата втулка която държи зегерката затворена
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеТова е много погрешно и НЕвярноОткопчава се лагера от притискателя и се поставя на вилката! След монтажа на кутията се бута вилката за да закопчае зегерката на притискателя и готово
"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщениеa как се разкопчава лагера??? И пластмасата която държи зегерката там ли си е ?? Тече ми от семеринга на зад маховика а съединителя ми е читав и не ми се иска да взимам нов съединител заради разкопчаването на лагера.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщениеa как се разкопчава лагера??? И пластмасата която държи зегерката там ли си е ?? Тече ми от семеринга на зад маховика а съединителя ми е читав и не ми се иска да взимам нов съединител заради разкопчаването на лагера.Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
Comment